Odluka Vlade: Besposlena Bianca Matković oslobođena još jednog zaduženja

Odluka Vlade: Besposlena Bianca Matković oslobođena još jednog zaduženja

Tekst: I. Ćimić
Foto: Index

"BIANCA MATKOVIĆ razriješena je dužnosti predsjednice Komisije za granice, a novim predsjednikom imenovan je Davor Božinović", glasi štura vijest sa zatvorenog dijela sjednice Vlade pod predsjedanjem premijerke Jadranke Kosor. O skidanju još jednog zaduženja za ministricu bez portfelja Matković, Kosor nije davala posebna objašnjenja no sasvim je izgledno kako je i ova odluka ide prema izbacivanju bivše miljenice Ive Sanadera iz Vlade te prema ukidanju mjesta ministrice bez portfelja.

Ukidanje fotelje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo kako je početkom veljače premijerka Kosor oduzela i navodno "glavni posao" Biance Matković za koji je ona tvrdila da ga radi. To je bilo koordiniranje pregovora Hrvatske s Europskom unijom.

"Svaki ministar mora osobno u svom ministarstvu provjeravati što je preostalo od poslova za završetak pregovora, posebno ono što se odnosi na zakone. Ne može ministar prenositi ovlasti na nekoga drugoga nego to mora odraditi sam", rekla je Kosor oduzevši Matković taj posao.

Opće je poznato kako Matković ne uživa povjerenje aktualnog vodstva stranke, a na sjednici Predsjedništva HDZ-a početkom siječnja, na kojoj se glasalo o Sanaderovom isključenju, ostala je suzdržana, ne htijući okrenuti leđa svojem dojučerašnjem šefu, kojem može zahvaliti svoj politički uspon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara