Održan Međureligijski molitveni susret

Katolički, židovski i muslimanski vjernici i vjernici drugih kršćanskih crkava i zajednica održali su u crkvi sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu međureligijski molitveni susret, izvijestio je danas Franjevački svjetovni red.

Na međureligijskom molitvenom susretu vjernici su molili za mir i obilježili Dan duha Asiza, a susret su u suradnji s Povjerenstvom za ekumenizam i dijalog Nadbiskupije zagrebačke priredili Franjevački svjetovni red, Mjesno bratstvo Kaptol.

Ove se godine, 27. listopada, navršilo 18 godina od velikoga povijesnog događaja, kad su se 1986., na poziv pape Ivana Pavla II. u talijanskom gradiću Asizu, rodnom mjestu velikog mirotvorca sv. Franje, okupili visoki predstavnici kršćanskih crkava i crkvenih zajednica te poglavari velikih svjetskih religija da zajedno, svatko na svoj način, mole, poste, šute i hodočaste na jednu nakanu - mir.

Taj dan, kršćani predvođeni franjevačkim zajednicama i svi ljudi dobre volje, proslavljaju kao Dan duha Asiza.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sinoćnjem Međureligijskom molitvenom susretu u Zagrebu sudjelovali su predstavnici Evanđeoske crkve, Evangeličke-Luteranske crkve, Islamske vjerske zajednice, Katoličke crkve, Makedonske pravoslavne crkve, Saveza baptističkih crkava, Srpske pravoslavne crkve i Židovske općine.

Tema ovogodišnjeg susreta je "Bog - izvor mira". Predstavnici pojedinih vjerskih zajednica uputili su svoja kratka razmišljanja o navedenoj temi, nakon toga je uslijedila molitva i po jedna pjesma svojstvena tradiciji svake od vjerskih zajednica.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara