Održan sastanak povjerenstva za granice između Hrvatske i BiH

MEĐUNARODNO diplomatsko povjerenstvo za identifikaciju, označavanje i održavanje državne granice između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine održalo je u petak u Stubičkim Toplicama 11. sastanak, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Prema priopćenju, razmatrane su brojne teme od zajedničkog interesa, posebice vezano za preciznu identifikaciju granične crte koja je Ugovorom o državnoj granici potpisanim 1999. godine utvrđena samo na kartama mjerila 1:25000.

Naime, Mješovita stručna skupina u proteklih nekoliko mjeseci obišla je granicu na terenu, te pripremila potrebnu dokumentaciju za preciznu identifikaciju granične crte te opis granice i popis koordinata što su sastavni dijelovi Ugovora, ali do sada nisu bili izrađeni. Tek usuglašavanjem tih dokumenata upotpunit će se Ugovor tako da će biti spreman i za postupak ratifikacije u oba parlamenta. Ujedno su to dokumenti koji će omogućiti i konkretnu pripremu za fizičko obilježavanje granične crte u prirodi, kaže se u priopćenju.

Dogovoreni su i postupci konačnog trilateralnog utvrđivanja/verifikacije sjeverne i južne tromeđne točke između RH, BiH i SiCG koje su utvrdili stručnjaci svih triju strana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovaralo se i o projektu čišćenju i uređenju korita rijeka Unčice, kaže se u priopćenju.

Sastankom su predsjedali Olga Kresović Rogulja u ime RH i Željka Obradović u ime BiH.

(Hina) pp rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara