ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA HDZ-OVA SREDIŠNJEG ODBORA

Pod predsjedanjem predsjednika Ive Sanadera održana je danas konstituirajuća sjednica Središnjeg odbora HDZa na kojoj je razmatrana aktualna politička situaciju u zemlji, a posebno politički prioriteti djelovanja stranke kao i hrvatske Vlade na temelju programa kojim je HDZ zadobio povjerenje građana na parlamentarnim izborima, priopćeno je večeras iz stranačkog tajništva.

Središnji odbor, na prvoj sjednici nakon izbornog 9. Općeg sabora HDZ-a, založio se za daljnji nastavak aktivne proeuropske politike koju vodi Vlada RH, kao i za daljnji nastavak politike prema susjedima u kontekstu doprinosa Hrvatske ukupnoj stabilnosti u regiji.

Središnji odbor istaknuo je da Hrvatska očekuje sa sastanka Europskog vijeća u lipnju status zemlje kandidata za EU , te datum otpočinjanja pregovora s Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Središnji odbor dao je punu potporu predsjedniku HDZ-a i premijeru Hrvatske vlade Ivi Sanaderu na uspješnom vođenju skupne državne i stranačke politike.

Središnji odbor je na prijedlog predsjednika ponovno izabrao za zamjenika predsjednika Središnjeg odbora Vladimira Šeksa, a za tajnika Središnjeg odbora Ivanu Sučec Trakoštanec. Na prijedlog predsjednika za glavnog tajnika stranke ponovno je izabrao Branka Vukelića, a za njegova zamjenika Vladimira Kurečića, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara