Održana premijera britanskog filma "Calendar Girls" u Londonu

GLUMICE i protagonistice filma, Helen Mirren i Julie Walters, prisustvovale su britanskoj premijeri filma "Calendar Girls" održanoj u utorak u Londonu.

Mirren i Walters glume u priči o damama sa Ženskog instituta Rylstone, koje su se svukle kako bi prikupile gotovo 600.000 funti za dobrotvorne svrhe.

Na crvenom su im se tepihu pridružili i ostali glumci iz filma - Penelope Wilton, Celia Imrie, Geraldine James i John Alderton

Tricia Stewart, na čijem se životu temelji lik Helen Mirren, bila je oduševljena premijerom filma temeljenom na njezinom životnom iskustvu.

Očekuje se da će film zabilježiti međunarodni uspjeh nakon što je vrlo dobro primljem na filmskom festivalu u Cannesu.

Film pripovijeda o tome kako je Stewart prije pet godina došla na ideju da gola pozira za kalendar čiji bi prihodi od prodaje išli u dobrotvorne svrhe, nakon što je suprug njezine prijateljice Angele Baker umro od leukemije.

Obje su se prijateljice nadale da će prikupiti nekoliko stotina funti za lokalnu bolnicu blizu Skiptona u Yorkshire Dales.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je pozdravljen kao ženski odgovor na "Skidajte se do kraja" te očekuje uspjeh s obje strane Atlantika.

Glavni lik u filmu tumači Mirren, dok Angelu Baker igra Walters.

Zajedno s ostatkom ženske ekipe, uključujući Penelope Wilton, Celiju Imrie, Lindu Bassett i Annette Crosbie, sve su se one morale svući pred kamerama.

Usprkos većinom ženske glumačke postave, Helen Mirren vjeruje da priča ima ponešto za ponuditi svakome. "Ne vjerujem da će muška publika dolaziti zbog golih žena", našalila se ona za BBC Online. "No, muškarcima s kojima sam razgovarala i koji su ga vidjeli, film se svidio. Smiješan je, duhovit i human i privući će i žensku i mušku publiku".

Prihodi od premijere idu u korist Zaklade za istraživanje leukemije,a predviđa se prikupljanje do jednog milijuna funti.

Film se širom V. Britanije počinje prikazivati 12. rujna, a kasnije ove godine i u SAD-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara