Odsječena autocesta A1 zbog orkanskih udara vjetra

Odsječena autocesta A1 zbog orkanskih udara vjetra
Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

ZBOG orkanskih udara vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između Posedarja i Sv. Roka, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (obilazak je DC27 i DC50 preko Karina, Obrovca i Gračaca) te Jadranska magistrala između Karlobaga i Sv. Marije Magdalene, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK). 

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za osobna vozila je DC3 - starom cestom kroz Gorski kotar.

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis u oba smjera i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog pojačanog priljeva vozila i kontrola na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i BiH moguća su i dulja čekanja.

Brod na liniji Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice u prekidu je od 19.15 sati.

U prekidu je katamaranska linija Split-Vis.

Katamaran Bišovo na liniji Pula-Zadar u subotu, 23. veljače, neće isploviti zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara