Odšteta od nevremena samo Osječanima čija su vozila bila parkirana ispred tuđih zgrada

Odšteta od nevremena samo Osječanima čija su vozila bila parkirana ispred tuđih zgrada

Foto: FAH

STANARI iz Banove ulice u Osijeku bili su zapanjeni kada su svoje automobile našli potopljene dva dana zaredom. Najprije 26. lipnja nakon kratkotrajne, ali iznimno jake kiše, potom u oluji koja je pogodila Osijek dan poslije, prouzročivši još veće štete.

No, stanari Banove nisu u tome usamljeni, s obzirom na velik broj vlasnika koji su svoje limene ljubimce nakon oluje pronalazili oštećene, prekrivene granjem, deblima, dijelovima krovova, komadima fasada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ploča s krova zgrade koja se otkinula u naletu vjetra uništila mi je automobil, preciznije vjetrobransko staklo. Nemam kasko-osiguranje i ne znam kako ću to riješiti, a šteta je velika", ispričala je za Glas Slavonije stanovnica Sjenjaka koja, čini se, bez kasko-osiguranja neće moći dobiti obeštećenje. Naime, prema riječima Dragana Stakića iz Grawe osiguranja, osobno je imao nekoliko slučajeva naknade štete, koje su i isplaćene, jer su vlasnici imali kasko-osiguranje. Za sve ostalo, kaže, nije nadležna osiguravajuća kuća.

"Ne znam kako će ostali rješavati naknade štete. Mislim da će biti teško dokazati, primjerice, da je drvo puklo napola i oštetilo automobil, a ono je izvana zdravo. No to ne rješavamo mi, nego gradska uprava", poručio je Stakić.

"Padne li dio sa zgrade na automobil čiji vlasnik ne živi u toj zgradi, šteta će se pokriti osiguranjem prema trećim osobama, no ako padne na automobil čiji vlasnik živi u toj zgradi, tada naknade osiguranja nema. Takvih je prijava zbog osiguranja prema trećim osobama bilo desetak", poručio je Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje.

Inače, još nije poznato hoće li vlasnici automobila dobiti obeštećenje u slučaju da im je, primjerice, grana otpala s drveta oštetila automobil. Naime, štete se u Grad Osijek mogu prijaviti do 12. srpnja te se, prema proceduri, potom utvrditi iz kojih će se izvora i hoće li se osigurati sredstva iz državnog, odnosno proračuna jedinice lokalne samouprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara