Odvjetnici Todorićevih suosumnjičenika još nisu dobili rješenja o blokadi imovine

Odvjetnici Todorićevih suosumnjičenika još nisu dobili rješenja o blokadi imovine

Foto: Hina

OBRANA u slučaju Agrokor još nije dobila rješenja o blokadi imovine koju je na zahtjev izvanredne uprava Agrokora zagrebački Županijski sud donio za svih 15 osumnjičenih kako bi solidarno nadoknadili štetu procijenjenu na čak 1,6 milijardi kuna.

Tek kad vidi pisano rješenje obrana će, kako se doznaje, odlučiti o podnošenju žalbe.

Sud je još u studenome blokirao imovinu utemeljitelju posrnulog koncerna Ivici Todoriću, a prošlog tjedna i njegovim suosumnjičenicima.

Uz Todorića koji se nalazi u Londonu u slučaju Agrokor osumnjičeni su i njegovi sinovi Ante i Ivan, Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Tužiteljstvo tvrdi da su osumnjičenici Todoriću navodno pribavili "nepripadnu imovinsku korist" od milijardu i 142 milijuna kuna, a ukupnoj šteti državno odvjetništvo pribraja i dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih pravnoj osobi.

Nakon što je istraga postala pravomoćna, izvanredna uprava početkom prosinca podnijela je odštetni zahtjev za koji je Todorić na svom blogu ustvrdio da ima svrhu "lažima stvoriti javnu percepciju krivnje i sakriti svakodnevne kriminalne aktivnosti izvanredne uprave".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara