Odvjetnik generala Gotovine Greg Kehoe nije u sukobu interesa

SUDSKO vijeće haškog tribunala donijelo je odluku po kojoj američki odvjetnik generala Ante Gotovine Greg Kehoe nije u sukobu interesa.

Prijavu s takvom optužbom uputili su bivši odvjetnici generala Ivana Čermaka, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković te odvjetnik Mladena Markača, Goran Mikuličić.

Sudsko vijeće u obrazloženju odluke donosi da Greg Kehoe jest radio u tužiteljstvu, ali da nije sudjelovao u istrazi o operaciji Oluja.

Također kažu  da nije sudjelovao na sastanku, ispitivanju svjedoka, niti putovao u regiju vezano uz istragu o zločinima počinjenim u Oluji.

Prodanović i Sloković su morali napustiti obranu Čermaka zbog  sukoba interesa jer zastupaju generala Rahima Ademija, još jednog haškog optuženika, kojeg trenutno brane u procesu za Medački džep koji se vodi u Hrvatskoj. Problem je u tome što bi Ademi trebao biti svjedok na suđenju Gotovini, Čermaku i Markaču. 

Još prije njih obranu Mrakača je morao napustiti Miroslav Šeparović jer je u vijeme Oluje bio ministar pravosuđa, što ga dovodi u poziciju potencijalnog svjedoka. Šeparović i drugi odvjetnik Markača, Mikuličić,  tvrdili su da je to moglo lako biti spriječeno da su odvjetnici Gotovine Sudu rekli da neće Šeparovića zvati za svjedoka.

Ove međusobne optužbe obrane Gotovine i drugih dviju obrana, odgodile su i početak suđenja, jer Čermak i Markač dugo nisu mogli naći nove odvjetnike. Ni danas se ne može reći kada će točno početi suđenje Gotovini, Čermaku i Markaču.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara