Odvjetnik Nijemca osumnjičenog za ubojstvo Madeleine ne želi ništa komentirati

Odvjetnik Nijemca osumnjičenog za ubojstvo Madeleine ne želi ništa komentirati
Foto: EPA

ODVJETNIK koji brani njemačkog osumnjičenika za smrt Madeleine McCann, britanske djevojčice koja je u dobi od tri godine nestala 2007. godine u Portugalu, rekao je danas da nema komentara na slučaj, javlja Reuters.

Njemački odvjetnici nemaju komentara

Njemačka, podsjetimo, istražuje 43-godišnjeg Nijemca, kojeg sumnjiče da je ubio djevojčicu. Odvjetnik Jan-Christian Hochmann potvrdio je da zastupa osumnjičenog Christiana B., no nije želio otkriti njegovo puno ime.

“Točno je da ga moj kolega David Volke i ja predstavljamo, no trenutno nemamo nikakvih komentara”, rekao je Hochmann za Reuters.

Osumnjičeni Christian Bruckner u zatvoru služi kaznu za prodaju droge

U međuvremenu mediji su otkrili njegovo puno ime Christian Bruckner. On u zatvoru u Kielu služi kaznu za prodaju droge, a policija je javila da je poznaniku 2013. godine preko Skypea rekao da želi “uhvatiti nešto malo i iskorištavati to danima”, javio je Der Spiegel.

Spiegel je javio i kako mu je poznanik odgovorio kako bi to bilo opasno, na što je Bruckner odgovorio: “Oh pa, ako se dokazi nakon toga unište…”, te zaključio kako to dokazuje da Bruckner ima iskustva u tome o čemu je govorio. Dodali su i kako je policija u Stendhalu našla zapise razgovora na računalu koje su zaplijenili početkom 2016. godine u nekretnini u posjedu Brucknera.

Njemačka policija istražuje i je li Bruckner povezan s nestankom jednog dječaka

Osim toga, njemačka policija istražuje i je li povezan s nestankom šestogodišnjeg dječaka iz Njemačke u Portugalu 1996. godine.

Podsjetimo, tada trogodišnja Madeleine McCann nestala je iz apartmana u odmaralištu Praia da Luz u Portugalu 3. svibnja 2007. godine. Istraga o njezinom nestanku jedna je od najopsežnijih i najskupljih u novijoj povijesti. Usprkos ogromnim sredstvima i velikom broju detektiva koji su godinama radili na slučaju, djevojčica još uvijek nije pronađena niti je jasno što se točno tog dana dogodilo u odmaralištu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara