Odvjetnik odbjeglog drvosječe tužit će medije koji su "napuhali događaj"

POLICIJI se tijekom prijepodneva predao 35-godišnji Vinko Dlesk. Slavonski drvosječa do danas je bježao pred policijom koja ga je željela uhititi zbog ilegalne sječe drva u jednom šumi na našičkom području.

"Bjegunac Vinko Dlesk predao se malo prije podneva,  a jedino što za sada mogu reći je kako je riječ o dragovoljnoj predaji, a Dlesk kod sebe nije imao nikakvo oružje", potvrdila je za Index glasnogovornica Osječko-baranjske PU Edita Roterbauer dodajući kako se Dlesk nalazi u policijskoj stanici u Našicama.

Rodbina surađivala s policijom

Na izravno pitanje na koji se način Dlesk predao policiji, glasnogovornica za sada nije htjela otkriti, ponovivši kako se Dlesk trenutno nalazi u stanici policije Našicama.

"Na kraju se dogodio scenarij koji smo svi u policiji priželjkivali, a ovim pute zahvalila bih se rodbini uhićenog koja je bila kooperativna s policijom", kazala je glasnogovornica podsjetivši kako je još jučer rodbina predala oružje odbjeglog Dleska. 

Odvjetnik Zdenko Čujić iz Našica, kojega je Dlesk angažirao kao branitelja, izjavio je kako Dlesk nije kriminalac.  "On se samo uplašio policije i odlaska u zatvor pa je pobjegao. Mediji su napuhali događaj i zbog toga ćemo neke tužiti".

Dok ga je policija tražila po šumi, Dlesk dogovarao usluge odvjetnika

Dan prije predaje, za vrijeme policijske potrage u šumi, kao i opsade, Dlesk je posjetio šogora koji ga je iz sela Polubaše odvezao u Našice, gdje je dogovorena suradnja s odvjetnikom Čujićem, čiji se ured nalazi u neposrednoj blizini policijske postaje.

Dlesk je jučer, naime, posjetio rodbinu i kod njih ostavio automatsko oružje. Policija je danas kratko izvijestila kako se Dlesk predao dobrovoljno i nenaoružan.

Podsjetimo, specijalci od prekjučer tragaju za Dleskom koji je pobjegao u šumu nakon što je primijetio policiju koja mu je došla s uhidbenim nalogom izdanim temeljem pravomoćne sudske presude zbog ilegalne sječe drva.

Glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer je opovrgnula informacije da je prekjučer došlo do pucnjave te je potvrdila da je policija blokirala šire šumsko područje u okolici sela Granice nedaleko od Našica.

K.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara