Odvjetnik Piruške Canjuge: Priveli su ih kao kriminalce ili mafijaše, zašto?

Odvjetnik Piruške Canjuge: Priveli su ih kao kriminalce ili mafijaše, zašto?

Foto: Kristina Štedul Fabac, Dalibor Urukalović/Pixsel

NAKON što je DORH najavio da će zatražiti istražni zatvor za svih 15 osumnjičenika, razgovarali smo s odvjetnikom Piruške Canjuge, Antom Nobilom. U razgovoru za Index on kaže da važnost svjedoka nije kao kod klasičnog kriminala te da se u ovakvim kaznenim djelima financijske prirode svi dokazi nalaze u dokumentaciji.

"A organi istrage su se već odavno faktički uselili u Agrokor i stavili pod nadzor svu dokumentaciju. Stoga i potreba za zatvorom odnosno opasnost od utjecaja na svjedoke i nije tako značajna. U tim okolnostima, kad je sve u dokumentaciji, mi se čini nepotrebnim pritvor i u svijetu je praksa da se on ne određuje. Po meni su dovoljne mjere opreza u smislu zabrane prilaženja i kontaktiranja sa svjedocima dok se oni ne saslušaju."

Što se tiče Piruške Canjuge, Nobilo očekuje da ona bude u kućnom pritvoru, ako sud zaista odluči i njoj odrediti istražni zatvor, Naime, kako nam je kazao, "s obzirom na specifične okolnosti bolesnog djeteta i liječnički tretman", postoje uvjeti za određivanje kućnog pritvora.

"Smatram kako je i privođenje bilo neprikladno, kao da se radi o teroristima i pripadnicima mafijasške organizacije. Svi ti ljudi bi se sigurno odazvali i na razgovor da su bili pozvani. Nitko nije nigdje bježao.", rekao nam je Nobilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara