OESS: Hrvatska policija profesionalno obrađuje etničke izgrede

HRVATSKA se policija pokazala profesionalnom i učinkovitom u obradi izoliranih etničkih incidenata koji su se nedavno dogodili na kninskom području, što bi zauzvrat trebalo ukloniti strahove u zajednici, priopćio je u petak policijski savjetnik OESS-ovog Područnog ureda u Kninu Derek Deakin.

"Policija je pristupila ozbiljno, nepristrano i bez predrasuda u nedavnim incidentima na kninskom području", priopćio je Deakin. "Policija se snažno posvetila iskorijenjavanju svakog incidenata etničke prirode i zločina iz mržnje", navodi se u priopćenju.

"Misija OESS-a ima odličnu suradnju s policijom na ovom području i vrlo smo zadovoljni njihovim načinom obrade osjetljivih pitanja", dodao je Deakin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je naglasio da nedavni incidenti ne daju pravu sliku sigurnosti na kninskom području.

"Incident koji se nedavno dogodio u Orliću ni u kojem smislu ne odaržava veoma stabilnu sigurnosnu situaciju u Kninu", tvrdi Deakin. "Ovo je izoliran slučaj koji je policija obradila na brz i učinkovit način". Dvije osobe, među kojima i mladi pravoslavni svećenik osumnjičeni su za bacanje zapaljive naprave u dvorište obiteljske kuće u Orliću. Izgred se dogodio 31. ožujka.

Deakin naglašava da se kroz rad policije gradi povjerenje u zajednici, posebno na područjima gdje se može pojaviti velika napetost zbog neriješenih imovinskih pitanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara