OESS: Međunarodna zajednica neće tolerirati nasilje na Kosovu

PREDSJEDAVAJUĆI Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), bugarski ministar vanjskih poslova Solomon Passy, rekao je u srijedu u Beogradu nakon sastanka s najvišim dužnosnicima Srbije i Crne Gore da međunarodna zajednica neće tolerirati nasilje na Kosovu.

"Međunarodna zajednica je ujedinjena u stavu da ubuduće neće tolerirati nasilje. Pogrešno je bilo uvjerenje onih koji su smatrali da bi eskalacijom nasilja mogli ubrzati odluku o konačnom statusu Kosova", izjavio je predsjedavajući OESS-a nakon razgovora s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goranom Svilanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Passy je naglasio da je međunarodnoj zajednici i dalje, kad je o Kosovu riječ, osnovni princip ostvarenje standarda, pa tek potom i statusa Kosova.

Passy je u razgovoru s predsjednikom državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, kako je naglašeno u priopćenju Ureda predsjednika, istaknuo da ne može biti riječi o smanjivanju broja pripadnika međunarodnih snaga na Kosovu ili o njihovom odlasku, već samo jačanju snaga KFOR-a.

Predsjedavajući OESS-a sastao se u srijedu u Beogradu i s predsjednikom Koordinacijskog centra za Kosovo Vlade Srbije Nebojšom Čovićem, predsjednikom Srpskog pokreta obnove Vukom Draškovićem i srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, te zamjenikom ministra obrane Vukašinom Marašem, koji je Passyju kazao da Vojska SCG "ostaje spremna da, u skladu s međunarodnim sporazumima i uz saglasnost međunarodne zajednice, da svoj doprinos održavanju mira" na Kosovu, kako se kaže u priopćenju Ministarstva obrane Srbije i Crne Gore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara