OESS: Zakon o HRT-u ne isključuje mogućnost političkog upletanja u rad HRT-a

SADAŠNJI Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) ne isključuje mogućnost političkog upletanja u rad te kuće, priopćio je u nedjelju glasnogovornik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Hrvatskoj Alessandro Fracasseti.

Iako je taj zakon po mnogo čemu u skladu s preporukama europskih stručnjaka, početna provedba Zakona, posebice dugotrajan proces predlaganja i imenovanja članova HRT-ova Vijeća od strane Sabora, ukazuje da u Zakonu postoje nedostaci, kaže Fracasseti.

OESS priopćenjem reagira na nedavnu izjavu potpredsjednice SDP-a Željke Antunović da je zakon u skladu s preporukom OESS-a i Vijeća Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mišljenje stručnjaka o nacrtu zakona uključuje preporuke za većom ulogom civilnog društva u procesu imenovanja članova Vijeća, podsjeća Fracasseti u svome priopćenju.

U priopćenju se dodaje kako misija OESS-a želi naglasiti da se njezino mišljenje o Zakonu o HRT-u ne odnosi na sadašnji informativni program HRT-a u kojem nisu zamijećeni uočljivi znakovi političke pristranosti.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara