Ogranak animiranog filma HDFD-a podupire sindikat Zagreb Filma

OGRANAK animiranog filma Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD) podupire sindikalnu podružnicu Zagreb filma u njihovim nastojanjima da riješe "kaotično stanje" u toj kulturnoj instituciji, izvijestio je danas HDFD.

Sindikalna podružnica ocijenila je da je stanje zaposlenih u Zagreb filmu "neizdrživo". Zahtijevaju opoziv direktora Damira Beloševića, koji se "služi najgorim metodama pritiska na sve zaposlenike", i traže izbor novog direktora.

Prema zapisniku, radnici su na sindikalnom sastanku početkom studenog iznijeli prijetnje i uvrede koje im svakodnevno upućuje Belušić - "glupi ste", "nesposobni ste", "svi ćete dobiti otkaz", "krv ćete propišati", a neki od djelatnika zbog stalnog su psihičkog maltretiranja na dužim bolovanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među ostalim, tvrdi se da Belošević nezakonito premješta zaposlenike na druga radna mjesta, a radnike ne obavještava o poslovanju Društva, iako je na to obvezan.

Protiv Uprave vode se tri radna spora, zbog nezakonitih otkaza ugovora o radu Nataše Popović i Tahira Mujičića te nezakonitog pretvaranja ugovora o radu na neodređeno u ugovor o radu na određeno vrijeme Dragana Švace.

Ogranak animiranog filma HDFD-a drži da je veći broj autora otišao iz Zagreb filma zbog restriktivnog odnosa prema njima. Kao posljedice lošeg upravljanja u zadnje dvije godine navodi atmosferu uznemirenosti, osjećaj nesigurnosti i nezadovoljstva, anonimna pisma, policijske istrage u poslovanju.

HDFD apelira na zagrebačku Gradsku skupštinu i na institute kulture da utječu na tijela koja upravljaju poduzećima u vlasništvu Grada te da razmisle o ulozi Zagreb filma, kako bi ta kuća oživjela nekad stečeni ugled koji je imao u svijetu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara