Ogrestin film "tu" u konkurenciji za kristalni Globus međunarodnoga filmskog festivala u Karlovym Varyma

PROGRAMSKA direktorica i predsjednik Filmskoga festivala u Karlovym Varyma, Eva Zaoralova i Jiri Bratoška, objavili su u Pragu naslove šestnaest filmova koji će na tom festivalu konkurirati za "Kristalni globus". L

Kako je danas izvijestio Interfilm među tim filmovima je i hrvatski film godine - TU, redatelja Zrinka Ogreste, koji će se za nagradu Festivala natjecati zajedno s mađarskim filmom godine "Masnap", redatelja Attile Janischa, s islandskim filmom "Niceland", Fridrika Thora Fridriksona, filmom "Symetria" poljskog redatelja Konrada Niewolskog, češkim filmom "Majstori" Mareka Najbrta i talijanskim "Certi bambini" redateljice Andree Frazzi. Američku kinematografiju predstaviti će film "Cavedweller" redateljice Lise Cholodenko.

Po pravilima festivala svih šesnaest naslova, među kojima i filmovi iz Japana, Irana, Danske, Francuske, Rusije, Španjolske, Indije, Slovenije i Njemačke, imat će u Karlovym Varyma svoju svjetsku premijeru.

Trideset deveti Međunarodni filmski festival u Karlovym Varyma održat će se od 2. do 10. srpnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nagradama će odlučivati sedmočlani žiri na čelu s Amerikancem Al Rubanom, producentom filmova Johna Cassavetesa.

Festival u Karlovym Varyma uz one u Veneciji, Cannesu,Berlinu i San Sebastianu, čini kvintet središnjih svjetskih filmskih festivala.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara