Ogromna roza hobotnica htjela se voziti s HDZ-ovcima u autobusu

IZ IZVORA bliskih ogromnoj rozoj hobotnici koja se danas prošetala prometnicom Gaženica - čvorište Zadar 2, saznajemo da je zbog skupoće te novootvorene ceste očekivala podno grijanje i drvored palmi. Razočarala se i što joj ministar prometa Božidar Kalmeta, nije dao da se vozi s njim u autobusu, a samo se željela "osjećati među svojima".

Ova se hobotnica od drugih mekušaca te vrste razlikuje po tome što može napustiti morske dubine u pokušaju da se pridruži HDZ-ovcima koji su omogućili kriminalnu cijenu te ceste - 440 milijuna kuna plus troškovi otkupa zemljišta, objašnjava Ivica Pančić iz SDP-a. Na svakome kraku ima zakrpu na kojoj piše po jedna od HDZ-ovih afera - Brodosplit, Verona, Sunčani Hvar, a Pančić kaže kako joj još treba pribrojiti i aferu "Institut građevinarstva Hrvatske".

17 kilometara ceste košta do 600 milijuna kuna i HDZ se toga srami

"Postoje ceste koje su upola kraće i duplo skuplje, što ovisi o terenu na kojemu se grade", kazao je Kalmeta danas na otvaranju odgovarajući novinarima, koji su ustvrdili da je sporan način na koji su tvrtke odabrane kao izvođači radova na toj cesti, njihovi kooperanti, a osobito je sporna konačna cijena ceste, koja se od početnih najava udvostručila, a Pančić kaže da doseže nevjerojatnih 600 milijuna kuna. Cesta je duga 17,5 kilometara.

"Ovo je tužan dan za hrvatsku cestogradnju. Cesta je tajno puštena u promet, nekoliko sati prije nego što je najavljena, jer oni koji su je gradili imaju nečistu savjest. Da nije tako poziv bi došao iz ureda Hrvatskih cesta, a ne Grada Zadra", kaže Pančić i dodaje "oni koji je otvaraju znaju da su uzeli 150 milijuna kuna i time opljačkali hrvatski narod". Pančić kaže da je hobotnica, inače logo koji SDP-ovac predlaže HDZ-u, razočarana što ju Kalmeta svojim busom nije provezao po famoznoj cesti.

"Cesta je bezveze i ti vijadukti za koje su najavljivali da su enormno skupi, sve izgleda standardno", kaže za Index Pančić. On je u listopadu s još nekoliko zastupnika podnio kaznenu prijavu zbog ove ceste, međutim, iz Državnog odvjetništva još nema očitovanja o prijavi.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara