Ogromni kip Isusa u SAD-u uništio grom

Tekst: F.M.
Foto: solidrockchurch.org


OGROMNI kip Isusa u američkoj saveznoj državi Ohio sinoć je stradao kad ga je pogodio i gotovo potpuno uništio grom. Grom je udario u 23.15 sati po lokalnom vremenu, a statua od plastične pjene i fiberglasa na metalnom okviru brzo je izgorjela.

Kip "Kralj kraljeva", jedan od najpoznatijih obilježja Ohija, podignut je 2004. godine ispred evangelističke crkve Solid Rock Church, koja se nalazi pored državne ceste. 20 metara visok i gotovo 15 metara širok kip dobio je i nadimak Touchdown Isus, jer njegove raširene ruke podsjećaju na suce američkog nogometa kad označavaju touchdown.

Požar se proširio na obližnji amfiteatar, ali su ga vatrogasci zadržali na tavanu. Nitko nije ozlijeđen.

Putnici na državnoj cesti 75 su često bili iznenađeni kad bi vidjeli ogromni kip, ali mnogi su tvrdili da bi SAD trebao više takvih simbola. Mnogi su ljudi upravo zbog kiša posjetili crkvu.

Crkva Solid Rock, koja broji oko 4.000 članova, pokrenuta je od strane bivšeg prodavača konja Lawrencea Bishopa. Bishop je 2004. godine, prilikom gradnje kipa, rekao da želi pomoći ljudima, ne ih impresionirati. Mnogi su tvrdili da je 250.000 dolara vrijedan kip travestija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara