Oko 80 branitelja i članova njihovih obitelji svaki dan nazove kontakt-telefone MOBRMS-a

NA BROJEVE triju kontakt-telefona Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBRMS), od kojih su dva otvorena potkraj prošle, a treći u početku ove godine, do danas se javilo oko 3500 hrvatskih branitelja ili članova njihovih obitelji, što je u prosjeku oko 80 poziva na dan, doznaje se danas iz Ministarstva.

Svakodnevnim analizama vidljivo je da se najviše poziva odnosi na stambeni smještaj stradalnika Domovinskog rata, ističu u Ministarstvu i dodaju da je od 31. prosinca do 5. siječnja obrađeno 509 poziva, od kojih se 38,3 posto odnosi na prava na stan, a pozivatelje zanima i rješavanje statusa Hrvatskoga ratnog vojnog invalida (13,9 posto), izračun mirovina (12,7 posto), mogućnosti zapošljavanja (šest posto) i presude na Upravnom sudu (4,3 posto).

U Ministarstvu ističu da su branitelji potpuno i točno obaviješteni, a poslane su i neke požurnice Upravnom sudu kako bi se brže riješili predmeti koji dugo čekaju na presude toga suda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim na telefonske brojeve moguće se javiti Ministarstvu i telefaksom i e-mailom te osobno u uobičajeno uredovno vrijeme radnim danom od devet do 13 sati.

U pripremi je i prvi susret ministrice Jadranke Kosor i suradnika s braniteljima i članovima njihovih obitelji, koji će postati mjesečna praksa, doznaje se u Ministarstvu koje će javnost obavijestiti o datumu, mjestu, vremenu i načinu prijama. Glede internetskih stranica Ministarstva u postupku je i registracija nove adrese www.mobrms.hr koja će obuhvatiti rad novog ministarstva i bit će njegova jedinstvena stranica. Za sada se korisnici mogu služiti starom adresom Ministarstva hrvatskih branitelja www.mhbdr.hr te bivšega državnog zavoda za zaštitu materinstva, obitelji i mladeži www.dzzomm.hr, ističu u Ministarstvu.

Za pravna pitanja braniteljima je na usluzi broj 01/3633-900, za zapošljavanje i psihosocijalnu pomoć 01/3633-910, a za stambenu skrb stradalnika iz Domovinskog rata 01/3633-911. Telefonske su veze otvorene radnim danima od 9 do 16 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara