Olujni vjetar i poledica stvaraju velike probleme u prometu, mogući i odroni

Olujni vjetar i poledica stvaraju velike probleme u prometu, mogući i odroni

Foto: Čitatelj Indexa

ZBOG olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Senja zbog jakog vjetra zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, na autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće promet je zabranjen još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići brzina je ograničena na 60 km/h zbog snijega nošenog vjetrom.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i zaleđu Dalmacije, a mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gorskom kotaru magla i poledica

Mjestimične magle ima na cestama kroz Gorski kotar. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale DC8 veća je opasnost od odrona. Vozače HAK upozorava da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici, Zadarskoj županiji, u Gorskome kotaru i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o duljim čekanjima.

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara