Omiš: "Omialu" nakon dvadeset dana uključena struja

OMIŠKOJ tvrtki "Omial" za proizvodnju aluminijskih ambalaža i folija ponovno je danas nakon dvadeset dana uključena struja.

"Omial", koji zapošljava 300 radnika, uključen je u električnu mrežu nakon što se talijanska kompanija "Comital", koja namjerava kupiti tu tvornicu, obvezala HEP-u platiti 2,4 milijuna kuna duga za struju.

"Comital" je spreman za otkup većinskog paketa dionica od Privatizacijskog investicijskog fonda "Sunce" platiti četiri milijuna eura.

No, uoči potpisivanja kupoprodajnog ugovora s talijanskim partnerom reagirao je sindikat "Omiala" koji tvrdi da je "Comital" odustao od zadržavanja većeg dijela radnika i otvaranja novih radnih mjesta, na što se obvezao u predugovoru.

Predstavnik sindikata Pero Kuvačić izjavio je danas kako su radnici ogorčeni na najavu "Comitala" da dio pogona i strojeva proda zadarskoj tvornici "Folijaplast". Osim toga, Kuvačić tvrdi kako "Comital" namjerava zadržati samo 70 radnika kojima će isplaćivati minimalne plaće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 300 radnika već 15 mjeseci nije primilo plaće, a tvornica je opterećena dugovima dobavljačima od oko 30 milijuna kuna.

Sindikalisti strahuju da "Comital" neće ispoštovati ni obvezu podmirenja dugova tvornice, kao ni isplatu otpremnina otpuštenim radnicima.

Čelnici "Comitala" i direktor "Omiala" Mladen Šantić sutra bi u Zagrebu s predstavnicima Vlade trebali dogovoriti pojedinosti oko potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

(Hina) dstr ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara