Opara odobrio postavljanje stolova na Pjaci. Postavljeni su sedam dana ranije

Opara odobrio postavljanje stolova na Pjaci. Postavljeni su sedam dana ranije
Foto: Index/Pixsell/Miranda Cikotic/Milan Sabic/Grad Split

GODINA nije čestito ni počela, a bilježimo prvi nevjerojatan uspjeh splitske gradske uprave na planu pomicanja granica mogućeg. Našli smo ga u trećem ovogodišnjem broju Službenog glasnika Grada Splita na stranici 30. gdje je objavljen gradonačelnikov „Zaključak o dopuni Zaključka o održavanju prigodne manifestacije 'Advent na Pjaci' u sklopu manifestacije 'Advent u Splitu – Zimski akvarel 19/20'“.

Stolovi postavljeni sedam dana prije odobrenja

Iza ovog prilično dugog i magično dosadnog naziva krije se odobrenje gradonačelnika Andre Krstulovića Opare da ispred stare gradske vijećnice budu postavljene „tri prigodno ukrašene božićne jelke“ te, ovo je najvažnije, da se 24. 12. i 31. 12. 2019. godine od 11 sati do ponoći odobri postavljanje deset visokih stolova „u dijelu štekata za koji Sara fashion d.o.o. ima Ugovor o zakupu javne površine“.

Što je sporno, što neobično, pita se čitatelj nesklon proučavanju Službenog glasnika. To što je gradonačelnik zaključak o odobrenju postavljanja deset visokih stolova 24. prosinca 2019. godine donio sedam dana kasnije, 31. prosinca 2019. godine. Stolove postavljene na (katolički) Badnjak gradonačelnik je odobrio zadnjeg dana prošle godine. Nije li to divno?

Čitanje Oparinih misli

U točki 3. stoji da se „za praćenje i izvršenje ovog Zaključka zadužuje Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu“. Nesretni Upravni odjel očito će morati, ako već nije, zaposliti osobu sposobnu čitati Oparine misli i predviđati kakve će odluke donijeti u bliskoj budućnosti.

U svakom slučaju, odobravanjem aktivnosti obavljene sedam dana ranije splitski je gradonačelnik naslutio da je u 2020. godini spreman na najnevjerojatnije podvige.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara