Opatija: Otvorena tri stručna skupa o sudskoj medicini i patologiji ...

Tri stručna skupa što će se istodobno do 11. svibnja održavati u Opatiji 3. Hrvatski kongres patologa i sudskih medicinara, 3. Hrvatski kongres kliničke citologije, te 1. Hrvatski simpozij citotehnologije s međunarodnim sudjelovanjem otvoreni su večeras.

Na skupovima će ukupno biti oko 300 sudionika, među kojima 20-tak uglednih stranih predavača iz šest država.

Okupljene su večeras u ime organizatora pozdravile predsjednica Hrvatskog društva za patologiju i sudsku medicinu Nives Jonjić, predsjednica Hrvatskog društva za kliničku citologiju Ika Kardum-Skelin, te predsjednica Hrvatske udruge citotehnologa Veronika Anić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je istaknuto, skupovi se prvi put organiziraju kao most između tri srodna društva, čime se pruža prilika za razmjenu znanstvenih istraživanja novih ideja i tehnologija, te njihove primjene u svakodnevnoj dijagnostičkoj praksi.

Rad kongresa će se odvijat će se do 11. svibnja kroz plenarna predavanja, simpozije, seminare, usmena izlaganja i poster sekcije. Pokrovitelj je predsjednik Republike Stjepan Mesić, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatska liječnička komora i Sveučilište u Rijeci.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara