Opatija: Otvorena tri stručna skupa o sudskoj medicini i patologiji ...

Tri stručna skupa što će se istodobno do 11. svibnja održavati u Opatiji 3. Hrvatski kongres patologa i sudskih medicinara, 3. Hrvatski kongres kliničke citologije, te 1. Hrvatski simpozij citotehnologije s međunarodnim sudjelovanjem otvoreni su večeras.

Na skupovima će ukupno biti oko 300 sudionika, među kojima 20-tak uglednih stranih predavača iz šest država.

Okupljene su večeras u ime organizatora pozdravile predsjednica Hrvatskog društva za patologiju i sudsku medicinu Nives Jonjić, predsjednica Hrvatskog društva za kliničku citologiju Ika Kardum-Skelin, te predsjednica Hrvatske udruge citotehnologa Veronika Anić.

Kako je istaknuto, skupovi se prvi put organiziraju kao most između tri srodna društva, čime se pruža prilika za razmjenu znanstvenih istraživanja novih ideja i tehnologija, te njihove primjene u svakodnevnoj dijagnostičkoj praksi.

Rad kongresa će se odvijat će se do 11. svibnja kroz plenarna predavanja, simpozije, seminare, usmena izlaganja i poster sekcije. Pokrovitelj je predsjednik Republike Stjepan Mesić, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi RH, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatska liječnička komora i Sveučilište u Rijeci.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara