Opatijska Uprava i LRH-i potpisali sporazum o prodaji četiri hotela

GRADONAČELNIK Opatije Ranko Vlatković i predsjednica Uprave Liburnia Riviera Hotela d.d. Mirjana Mogorović potpisali su danas Sporazum o namjeravanoj prodaji hotela Astorie, Palme, Agave i Mirana čija je ukupna knjigovodstvena vrijednost procijenjena na 32 milijuna kn.

Hotel Astoria ima 63, hotel Palme 106, Miran 36, a hotel Agava 63 sobe. Više godina u njima su boravili prognanici, a radi lošega stanja sada nisu u uporabi.

Prema Sporazumu, 75 posto novca koji će biti dobiven prodajom pripast će LRH-ima, a 25 posto gradskoj upravi. Taj novac LRH-i planiraju uložiti u kapitalna ulaganja u ostale hotele, a gradska uprava u gradsku komunalnu infrastrukturu.

Mogorović i Vlatković istaknuli su da će sudski postupak kojega gradska uprava i LRH-i vode radi utvrđivanja udjela u vlasništvu objekata u kojima se nalazi poduzeće LRH-i biti nastavljen, ali da je potpisanim Sporazumom omogućeno da četiri objekta budu prodana bez prijepora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najavili su da će uskoro biti završeni pregovori s predstavnicima međunarodnog hotelskog lanca Kempinski koji žele ulagati u opatijske hotele.

Vlatković je dodao da bi, prema planovima, Opatija za dvije do tri godine trebala imati desetak hotela s četiri ili pet zvjezdica te da će ponovno biti u vrhu hrvatskog turizma.

Mogorović je kazala da su rezultati poslovanja LHR-a u prva četiri mjeseca dobri. Broj noćenja za šest je posto manji od planiranog, ali je financijski učinak veći za jedan posto, rekla je Mogorović dodavši da uspješnost ovogodišnje sezone jamči dobar turistički početak svibnja.

(Hina) hšup dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara