Općina Mljet odbacuje tvrdnje dubrovačkog HDZ-a o prodaji zemljišta Rusima

IZ UREDA načelnika općine Mljet danas su odbacili i neistinitima ocijenili tvrdnje dubrovačkog HDZ-a da je načelnik Nikola Hajdić ruskim investitorima prodao zemljište od 200 tisuća četvornih metara na Mljetu za 2,5 milijuna kuna.

"Neistinita je tvrdnja da je predmetno zemljište na istočnoj strani otoka u površini od 200 tisuća četvornih metara prodano ruskim investitorima za 2,5 milijuna kuna", stoji u priopćenju Hajdićeva Ureda.

Ističe se da je zemljište površine oko 220 tisuća četvornih metara, od čega je oko 40 tisuća četvornih metara građevinsko zemljište, 2003. prodano zagrebačkoj tvrtki Adria Sistem u postupku javnog natječaja po cijeni od 2,8 milijuna eura, što je, tvrde u Uredu, za 50 posto više od procjene ovlaštenog sudskog vještaka.

Ta je cijena, dodaju, u cijelosti isplaćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdićev Ured odbacuje i tvrdnje čelnika dubrovačkog HDZ-a Frane Matušića koji je na jutrošnjoj konferenciji za novinare u Dubrovniku izjavio da Hajdić to zemljište sada namjerava izmjenama prostornog plana pretvoriti u građevinsko zemljište.

"Neistinita je tvrdnja da se nastoji izmijeniti prostorni plan kako bi to zemljište bilo građevinsko, jer ono to i jest i po Prostornom planu bivše općine Dubrovnik iz 1986. i po Prostornom planu općine Mljet iz 2002., donesenom po zakonitom postupku i po pribavljenim svim potrebnim suglasnostima", kaže se u priopćenju.

"Frano Matušić ponovno pokušava svoju političku, stručnu i osobnu nevjerodostojnost sakriti iza iznošenja neistina o drugima, a ovaj put je to općina Mljet i njezin načelnik Nikola Hajdić", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara