Opet se svađaju: Petrina optužio Reinera za cenzuru

Opet se svađaju: Petrina optužio Reinera za cenzuru

Foto: Hina

NEZAVISNI saborski zastupnik Stipe Petrina obrušio se na početku saborskog zasjedanja na predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera poručivši mu kako je jučer prvi put u Hrvatski sabor uveo cenzuru govora, a Reiner mu je odgovorio kako cenzura nema veze s onim što je Petrina radio u sabornici.

"Evidentno je da imate poseban odnos prema meni što je besmisleno jer događaji koji su pred nama mogu dovesti do toga da u sljedećem sazivu Sabora Vi sjedite u klupama, a ja na Vašem mjestu", rekao je Petrina nakon stanke.

Reinera je prozvao da mu je tijekom jučerašnje sjednice, suprotno poslovničkoj odluci, oduzeo pravo na slobodu govora u Hrvatskom saboru.

Temeljem Poslovnika, kaže, napisao je prigovor na rad predsjednika Sabora u vezi cenzure govora te ga je zamolio da postupi na temelju tog prigovora i da ga se stavi na dnevni red kako je propisano.

Predsjednik Sabora Reiner je rekao kako cenzura nema veze sa onim što je Petrina jučer radio u sabornici nakon čega ga je on udaljio iz nje.

"Ne umišljajte si da imam prema Vama bilo kakav odnos ili animozitet niti ću ga imati. Vi ste dobili opomenu ne zbog onog što ste govorili, iako ste nekorektno govorili kolegi iz Mosta, nego zato što ste polemizirali sa mnom, a po poslovniku saborski zastupnik ne može ulaziti u polemiku s predsjedavajućim", odgovorio mu je Reiner.

Iz sabornice je Petrina udaljen, kaže Reiner,nakon što mu je dao prvo opomenu, no on je, kaže, nastavio "činiti cirkus".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara