Opet teroristički napad u Rusiji: Najmanje 12 mrtvih u Kizljaru, 20-ak ozlijeđenih

Opet teroristički napad u Rusiji: Najmanje 12 mrtvih u Kizljaru, 20-ak ozlijeđenih

Tekst: H.A./S.C.H.
Foto: AFP

SAMO dva dana nakon terorističkog napada u Moskvi, u dvjema eksplozijama u gradu Kizljaru, poginulo je najmanje 12 osoba, javlja ruska Pravda.

Napad se dogodio u Kizljaru u ruskoj pokrajini Dagestan u području Sjevernog Kavkaza, objavio je danas britanski BBC.

Prema izjavama lokalnih vlasti, u prvom je napadu eksplodirao automobil u neposrednoj blizini zgrade u kojoj se nalaze uredi lokalnog Ministarstva unutarnjih poslova i sigurnosnih službi. Druga je eksplozivna naprava aktivirana oko 20 minuta nakon prve u istoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj se napad dogodio samo dva dana nakon dvostrukog masakra u moskovskoj podzemnoj željeznici, u kojoj su dvije žene-samoubojice, aktiviravši eksploziv pričvršćen na svojim tijelima, ubile 39 ljudi i više desetaka ranile. Ruska policija za taj napad krivi militantne organizacije iz Sjevernog Kavkaza.

Ruski premijer Vladimir Putin pozvao je snage sigurnosti da odgovorne za taj krvavi napad "iščupaju iz kanalizacije" i privedu pravdi, dok je predsjednik Dmitrij Medvjedev pozvao državne institucije da donesu konkretnije antiterorističke zakone koji će spriječiti ponavljanje sličnih djela u budućnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara