Opet uspostavljen promet između Mostara i Sarajeva

Opet uspostavljen promet između Mostara i Sarajeva
Foto: Klix

PROMET između Mostara i Sarajeva ponovno je uspostavljen danas u ranim jutarnjim satima, nakon 12-satnog zastoja u mjestu Jablanici izazvanog jakim snijegom, neradom zimskih službi i popriječenih tegljača, dok je u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine odgođeno održavanje nastave u nekoliko općina.

Kako je izvijestio Auto moto savez u BiH, zbog ugaženog snijega na dionici magistrale M-17 između Konjica i Jablanice i dalje je na snazi potpuna zabrana prometa za teretna vozila i tegljače, dok se promet osobnih vozila odvija iznimno otežano i usporeno.

U izvještaju se navodi kako se u većem dijelu zemlje promet odvija otežano i usporeno zbog snijega.

U koloni umro muškarac

Od jučer u 14 sati posve je bio obustavljen promet između Mostara i Sarajeva na području Jablanice.

Kolone automobila pružale su se kilometrima sjeverno i južno od mjesta Donja Jablanica, gdje je došlo do zastoja. Za vrijeme tog zastoja od srčanog je udara preminuo stariji muškarac, a veliki broj vozila ostao je bez goriva i hrane.

Odgođena nastava u mnogim mjestima

Zbog snježnih padalina danas je odgođena nastava u Tomislavgradu, Livnu i Bosanskom Grahovu, izvijestila je vlada Hercegbosanske županije.

U suradnji s općinskim službama civilne zaštite donesena je odluka da se nastava neće izvoditi u osnovnim i srednjim školama u općinama Tomislavgrad, Livno i Bosansko Grahovo. Istodobno, nastava se odvija u školama u Glamočkoj, Kupreškoj i općini Drvar. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara