Oporba traži opoziv ministra unutarnjih poslova zbog "izbrisanih"

SLOVENSKA opozicija pokrenut će u parlamentu postupak opoziva ministra unutarnjih poslova Rade Bohinca zbog početka izdavanja rješenja o stalnom prebivalištu u Sloveniji za tzv. "izbrisane", potvrdila je u srijedu predstavnica slovenskih demokrata (SDS) Alenka Pavlin.

Najveća oporbena stranka smatra da bi ministar unutarnjih poslova trebao snositi odgovornost, odnosno biti smijenjen u parlamentu, zbog jučerašnjeg početka izdavanja rješenja o stalnom prebivalištu u Sloveniji za tzv. "izbrisane neslovence".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirajući na tvrdnje da je postupio nezakonito jer Zakon o izbrisanima još nije stupio na snagu, Bohinc je na konferenciji za novinare rekao da početak izdavanja spomenutih rješenja znači samo uvažavanje ranijih odluka Ustavnog suda i da ta rješenja ne donose nikakva nova prava "izbrisanima".

"Ukoliko se protiv mene doista pokrene postupak opoziva, bit ću prvi ministar u Europi koji će to doživjeti zbog činjenice da je uvažavao odluke Ustavnog suda i poštovao Zakon", izjavio je Bohinc.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara