Oprez! Ne postoji Kristina Omić, bolesna djevojčica za koju se prikuplja novac

Oprez! Ne postoji Kristina Omić, bolesna djevojčica za koju se prikuplja novac
Foto: 123rf, Facebook

DRUŠTVENIM mrežama proteklih se dana proširio apel za pomoć bolesnoj djevojčici Kristini Omić. No, Glas Slavonije otkrio je kako petogodišnja bolesna djevojčica s tim imenom i prezimenom te teškom dijagnozom ne postoji.

Na Facebook stranici koja je bila nazvana "Za Kristinino ozdravljenje", koja je sada uklonjena, objavljena je fotografija djevojčice u bolničkom krevetu, a uz nju je pisala adresa, datum rođenja, broj žiro računa te opis bolesti: "boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja te epilepsije, ali i niza popratnih zdravstvenih poteškoća".

Novinarka osječkog Glasa Slavonije odlučila je posjetiti obitelj i djevojčicu. Prvo je otkrila da telefon na toj adresi nije prijavljen, a onda i da ta adresa ne postoji.

"U bazi podataka Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje osoba Kristina Omić iz Osijeka, rođena 12. lipnja 2014. godine, nema utvrđen status osigurane osobe, niti je na drugi način evidentirana u sustavu", odgovorili su joj iz osječkog Područnog ureda HZZO-a.

I iz policije su pozvali da ne uplaćuju novac na žiro račun koji je aktivan, ali zasad se ne zna kome pripada.

"Dok naše službe provjeravaju sve činjenice, mogu tek apelirati na građane da ne nasjedaju na ovaj apel i da ne uplaćuju novac na navedeni žiro račun", rekao je za Glas Slavonije Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara