Optužen trojac koji je prošle godine zaštitarima na cesti ukrao više od 770.000 kuna

Optužen trojac koji je prošle godine zaštitarima na cesti ukrao više od 770.000 kuna
Na fotografiji je opljačkano zaštitarsko vozilo Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

OSJEČKO Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv trojice razbojnika koji su u listopadu prošle godine između Koprivne i Hrastina presreli vozilo i iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara te opljačkali više od 770 tisuća kuna.

Predloženo je da se svim okrivljenicima koje se tereti za pokušaj teškog ubojstva i razbojstvo produlji istražni zatvor, izvijestilo je danas to odvjetništvo.

Evo za što ih se tereti

Okrivljenici se terete da su se dogovorili usmrtiti dvojicu zaštitara zaštitarskog društva iz Slavonskog Broda te im oduzeti sve stvari i novac koji pronađu. Optuženi su da su 21. listopada 2019. na lokalnoj cesti između Koprivne i Hrastina maskirani fantomkama i naoružani automatskim vatrenim oružjem presreli osobni automobil u kojem su zaštitari prevozili utržak iz obližnjih trgovačkih radnji.

Osnovano se sumnja da su iz vatrenog oružja rafalno pucali prema vozilu, pri čemu je 29-godišnji zaštitar vozač teško ozlijeđen, a 42-godišnji zaštitar suvozač lakše ozlijeđen.

Nakon što su ih napali i zaustavili vozilo, okrivljenici su od zaštitara, prijeteći im automatskim oružjem, zatražili da im predaju mobitele i službene pištolje te kofer s novcem, što su oni u strahu za život i učinili. Tereti ih se da su nakon toga zapovjedili zaštitarima da legnu licem prema tlu, a zatim su s mjesta razbojstva pobjegli osobnim automobilom.

Državno odvjetništvo predložilo je da se trojici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara