Optužen Zagrepčanin koji je ubio Nijemca zbog frizure, zabio mu nož u srce

Optužen Zagrepčanin koji je ubio Nijemca zbog frizure, zabio mu nož u srce
Foto: Regional Express

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Puli je podiglo pred Županijskim sudom optužnicu protiv Eda Sedića iz Zagreba zbog ubojstva.

"Okrivljenika se tereti da je 16. srpnja 2019. na Fažanskoj cesti u Puli, u neubrojivom stanju, u nakani da 23-godišnjeg njemačkog državljanina liši života, nožem ga ubo u predjelu prsa, uslijed čega je oštećenik zadobio osobito teške i po život opasne ozljede te preminuo.

Županijski sud u Puli-Pola je na temelju prijedloga ovog državnog odvjetništva produljio istražni zatvor protiv 32-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela", stoji u priopćenju DORH-a.

Tko je Edo Sedić?

"Edo je znao doći do Rojca, obići par klubova i udruga… Bio je malo čudan, ali ne mogu vjerovati da je ubio čovjeka. Iako je navodno radio u second hand shopu u Puli, često je bio bez novca pa bi žicao cigarete, što je ljudima išlo na živce", ispričao je poznanik Zagrepčanina. 

Ispričao i kada je Sedić došao živjeti u Pulu.

"U Pulu je došao živjeti prije nekoliko mjeseci, a često je s biciklom i psom dolazio u Društveni centar Rojc. Pokušavao je raditi neku glazbu, nešto po uzoru na Marleyja. Nisam ga doživljavao kao agresivca, ali sam ga jednom prilikom, kada su ga izbacivali iz nekog kluba jer je stalno žicao, vidio da vičući nešto nesuvislo pokušava kontrirati", ispričao je Glasu Istre poznanik koji se u Rojcu proteklih par mjeseci povremeno susretao sa Sedićem.

Ubio ga zbog komplimenta

Policija je izvijestila kako je Sedić ubio Nijemca zbog komplimenta, i to, kako se neslužbeno doznaje, o frizuri. 

"16. srpnja oko 21.15 sati, skupina njemačkih državljana susrela je u ugostiteljskom objektu na Puntiželi nepoznatog muškarca, kojem je 23-godišnji njemački državljanin dao kompliment, no muškarac je to shvatio kao uvredu i verbalno je napao njemačke državljane. Nakon što su njemački državljani napustili ugostiteljski objekt, pješice su se uputili prema Fažanskoj cesti. Budući da ih je nepoznati muškarac pratio, oko 22.40 sati zaustavili su se na Fažanskoj cesti i obratili mu se, na što je muškarac izvadio nož i počeo njime mahati, pri čemu je 23-godišnjeg njemačkog državljanina ozlijedio u predjelu prsišta. Ozlijeđeni mladić je nakon toga pobjegao s prijateljima na terasu jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Mala Vala, gdje mu je pružena pomoć. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je 17. srpnja u 1.45 sati preminuo", priopćili su iz policije.

Neposredno prije ulaska u zgradu Županijskog suda u Puli Sedić se obratio okupljenim novinarima, rekavši: "Nikom ništa nisam napravio, smještaju mi za ubojstvo", prenio je Glas Istre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara