Optužena žena terorista koji je napao gay klub u Orlandu

Optužena žena terorista koji je napao gay klub u Orlandu

SUPRUGA Omara Mateena, koji je ubio 49 ljudi u gay noćnom klubu Orlando u lipnju 2016., u utorak je optužena za pružanje neizravne pomoći terorističkoj organizaciji i ometanje pravosuđa.

Supruga Omara Mateena, kojega je policija ubila dok je mahnitao u klubu na Floridi u lipnju, uhićena je u ponedjeljak u svome domu izvan San Francisca.

Američka državljanka palestinskog podrijetla, Noor Salman će biti optužena za ometanje pravosuđa, pomaganje i pružanje materijalne potpore stranoj terorističkoj organizaciji, izvijestio je ABC News, pozivajući se na FBI i njihova odvjetnika.

Ona je svjesno pomagala Omaru Mateenu, barem između travnja 2016. i napada 12. lipnja, u pokušaju da pruži podršku i osnovna sredstva stranoj terorističkoj organizaciji Islamska država.

Lagala istražiteljima


Salman je svjesno lagala policijskim istražiteljima Floride i specijalnim agentima federalnog istražnog ureda, dodaje se u u optužnici, prenosi AFP.

Napad 12. lipnja 2016. u klubu Pulse je najteži teroristički napad nakon 11. rujna 2001. počinjen u Sjedinjenim Državama.

Muškarac, čiji su roditelji u SAD imigrirali iz Afganistana, sam se radikalizirao prateći džihadističku propagandu na internetu.

U razgovoru u studenome za New York Times, Noor Salman je rekla da ništa nije znala o napadu. "Ne odobravam ono što je učinio", dodala je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara