Orašje: Proizvođači duhana blokiraju granicu

PROIZVOĐAČI duhana s područja Orašja u utorak su s oko osamdeset traktora zapriječili granični prijelaz Orašje između BiH i Republike Hrvatske.

Prosvjednici su blokirali granični prijelaz nezadovoljni neisplaćenom premijom za prošlogodišnji urod duhana, kao i neuvrštavanjem poticaja za duhan u Zakon o poticajima koje je donijelo federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Blokada je počela jučer u razdoblju između 11 i 13 sati a nastavljena je danas u istom vremenskom razdoblju. Kako je najavio Đuro Kopić, predsjednik Udruge proizvođača duhana blokada državne granice bit će nastavljena i idućih dana. Za sutra je planirana cjelodnevna blokada koja počinje od 11,00 sati, kazao je Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radiopostaja Odžak objavila je danas vijest prema kojoj je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije BiH Marinko Božić obaćao isplatu poticaja do Božića. Đuro Kopić je komentirajući tu vijest kazao kako udruga proizvođača duhana neće povući odluku o blokadi granice, sve dok ne bude uplaćena naknada za poticaje na račun proizvođača.

(Hina) tbij sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara