Orepić: Stvarni broj glasača je za pola milijuna manji od službenog

Orepić: Stvarni broj glasača je za pola milijuna manji od službenog
Foto: Patrik Macek/Pixsell

ZASTUPNIK stranke Nova politika Vlaho Orepić izjavio je danas kako je izborni proces ugrožen zbog nevjerodostojnog popisa birača, upozorivši da je stvarni broj birača za oko pola milijuna manji od službenoga sa zadnjih izbora.

"Stvar je političke volje da se vara na izborima“, rekao je Orepić u Hrvatskom saboru, pozivajući nadležne institucije da napokon odrade svoj posao i uvedu red u popis birača.

Ne precizirajući na koje misli, naveo je da je na zadnjim izborima bilo 3,7 milijuna birača, "što nije moguće i točno" jer je realan broj, tvrdi, 3,218.222 birača.

"Taj broj je naša realnost i to je broj koji je za skoro pola milijuna glasača manji od službenog broja“, istaknuo je Orepić u raspravi na slobodnu temu.

Naglasio je da Zakon o prebivalištu jasno definira poziciju policije koja je dužna provjeriti popise, ali da policija i DORH o toj obvezi šute.

"Izborni je proces ugrožen zbog nevjerodostojnog popisa birača, to mora prestati", poručio je Orepić i pozvao institucije da odrade svoj posao.

Najavio je da će se obratiti Državnom izbornom povjerenstvu i Koordinaciji za sustav domovinske sigurnosti da se "prestane s praksom varanja na izborima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara