Orešković: Neću izlaziti na iduće izbore i neću se baviti politikom. Zasad.

Orešković: Neću izlaziti na iduće izbore i neću se baviti politikom. Zasad.

Foto: Hina

Premijer Vlade na odlasku Tihomir Orešković definitivno nema namjeru izlaziti na predstojeće izbore, ni na listi MOST-a, niti na listi HDZ-a. Barem je takvog stava bio u vrijeme kad je, ovih dana, davao intervju za Večernji list.  

Orešković je svoju odbijenicu svima koji su priželjkivali njegov daljnji politički angažman pojasnio tumačenjem kako se – uopće nema namjeru uključivati u politiku. Razočaran je, kaže, što sa suradnicima nije uspio potaknuti političke promjene pa s premijerske funkcije (nakon što okonča ljetovanja u državnim rezidencijama) odlazi bogatiji za iskustvo da još uvijek nismo zreli za političke promjene koje on smatra nužnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Premijer na odlasku napomenuo je kako stav o njegovom političkom (ne)angažiranju vrijedi 'za sada'. No, očito svoju političku karijeru ne vidi definitivno okončanom jer sam kaže ovaj potez ne doživljava kao odlazak, već kao 'doviđenja' politici.

Oreškovićevom odlukom vjerojatno će najviše razočarani biti Božo Petrov i njegovi suradnici u MOST-u. Petrov je, naime, u svojem posljednjem intervjuu prilično jasno dao do znanja koliko mu je upravo ta odluka ključna da bi se mogli dalje preslagivati s planovima. „Sad čekamo odluku Oreškovića, a nakon toga ćemo razgovarati o drugim kandidatima“, rekao je Petrov te izrazio svoju spremnost da se i sam prihvati premijerske funkcije. „Ako ćemo gledati koga imam za uspredbu, prije Karamarka, danas Milanovića, onda mogu samo reći da mogu biti samo bolji“, zaključio je tada Petrov. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara