Milanović demantirao Oreškovića: Nismo se sastali, niti smo razgovarali

Milanović demantirao Oreškovića: Nismo se sastali, niti smo razgovarali

MANDATAR nove Vlade Tihomir Orešković nije želio komentirati izjavu Zorana Milanovića da je "slučajni mandatar", koju je Milanović objavio na svom Facebooku, dok su tu izjavu predsjednika tehničke Vlade kritizirali predsjednici HDZ-a Tomislav Karamarko i HSS-a Branko Hrg.

"Nisam vidio tu Milanovićevu poruku. Tu sam sada kao mandatar, a kada se formira Vlada uvjeren sam da ću biti i premijer. Spreman sam preuzeti odgovornost kako bi pomogao Hrvatskoj i njezinim građanima", kazao je Orešković novinarima ispred hotela Sheraton nakon razgovora s ministrom turizma Darkom Lorencinom.

Milanović je na svom Facebook profilu Oreškovića nazvao "slučajnim mandatarom". "Ne znam kako će završiti ova zabavna priča. Sjećate li se kad sam govorio o slučajnoj državi, eto, sad imamo slučajnog mandatara. Da se čovjek ne uvrijedi, ali on je doista slučajni mandatar. Hrvatska je prestala biti slučajna država, no uvijek postoji opasnost od vraćanja na staro ili još gore od toga. Gospodin Orešković čak ne sudjeluje niti u pregovorima o strukturi Vlade. Ako će njegova riječ biti zadnja, znači da neće biti prva, a to je loše", napisao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Orešković je podsjetio da je s Milanovićem razgovarao na tradicionalnom božićnom prijemu Srpskog narodnog vijeća, te se s njim našao i dok je bio predsjednik Uprave Plive. "Imali smo ugodne razgovore i nadam se da ćemo imati takve i u budućnosti", rekao je Orešković.

Iz Vlade negirali sastanak Milanovića i Oreškovića

Iz Vladina Ureda za odnose s javnošću u međuvremenu je priopćeno da se Milanović "nije sastao, niti je razgovarao s mandatarom za sastav Vlade Tihomirom Oreškovićem". Milanović je sreo Oreškovića na proslavi pravoslavnog Badnjaka i tom se prilikom pozdravio s njim te izmijenio nekoliko kurtoaznih rečenica, kaže se u priopćenju.

Ocjenjujući Milanovićevu izjavu malicioznom, Karamarko je rekao da je upravo Milanović svojim "nerezultatima" dokazao da je bio slučajni premijer. "Biti tako maliciozan prema čovjeku koji ima toliko iskustva u vođenju financija, ne u vođenju država. U  ovom trenutku su nam potrebni ljudi koji znaju nešto o financijama i gospodarstvu, za razliku od Milanovića koji nije imao pojma ni o čemu, što je i dokazao svojim nerezultatima", rekao je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a.

Hrg, koji je u HDZ-u bio na sastanku pregovaračkih timova obaju stranaka, dometnu je kako je Milanović četiri godine bio poznat po svojim "bisernim izjavama".

 

[OREŠKOVIĆ IMA SVE ŠTO MILANOVIĆ NEMA] Zoran Milanović ne ostavlja puno mogućnosti da se komentira njegovo ponašanje, a...

Posted by Tomislav Karamarko on Friday, 8 January 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara