Organizacijski zbor hodočašća "Ovčara - Bleiburg"

Organizacijski zbor hodočašća "Tihi koraci na spomen dvaju domovinskih ratova Ovčara Bleiburg", koje se treba održati od 2. do 14. svibnja, s današnje je konferencije za novinare u Osijeku poručio kako "Carli del Ponte treba zabraniti ulazak u Hrvatsku, a sve koje bi je primili treba tužiti općinskim sudovima zbog podrivanja i kršenja Ustava RH te pomaganja neprijatelju".

Predsjednik Organizacijskog zbora Petar Janjić Tromblon kazao je kako hodočasnici predsjedniku Stjepanu Mesiću poručuju da ga ne žele vidjeti na Bleiburgu, jer on ima Jasenovac, a premijeru Ivi Sanaderu poručuju: "Vaš san se nikada neće ostvariti, jer generala Antu Gotovinu nikada nećete uhvatiti. Mi hodimo i molimo za njegovu sigurnost."

Janjić je istaknuo kako hodočasnici u "potpunosti podupiru Branimira Glavaša za sve planove i akcije koje poduzima i koje će poduzeti", jer, kako kaže, Glavaš za njih "nije rušitelj ustrojstva i teritorijalnog integriteta RH, već inicijator spašavanja slavonske zemlje".

Kazao je kako je od hodočasnika zamoljen da prenese njihovo stajalište da će se svi novinari koji "od danas napišu riječi mržnje i uvrjede prema hrvatskim žrtvama iz Domovinskog rata smatrati neprijateljima domovine te da će ih imati prigodu i osobno upoznati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit na što se odnosi ta izjava odgovorio je da ne misli na fizički sukob.

Miljenko Kolobarić, predsjednik osječke HVIDR-e u prostorijama koje je sazvana tiskovna konferencija, podupro je hodočašće te izrazio nezadovoljstvo izjavama predsjednika Mesića o masleničkoj akciji, kazavši kako on, kao jedan od zapovjednika te akcije, drži da Mesić "nema pravo vrijeđati".

Kako je rečeno, na hodočašću dugu oko 500 km od Ovčare do Bleiburga sudjelovat će 47 branitelja iz 22 grada u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, kako bi se dostojno obilježilo sjećanje na žrtve tih stratišta.

(Hina) xivuc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara