Organizatori zagrebačke gay parade: Ovo će biti najveći Pride do sada

Foto: Goran Mehkek / Cropix

"OVO ĆE biti najveći Zagreb Pride do sada", poručili su aktivisti Marko Jurčić, Karla Horvat Crnogaj i Matea Popov koji su nakon sastanka s Ivom Josipovićem na Zrinjevcu održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili ovogodišnju Povorku ponosa, koja se u glavnom gradu Hrvatske održava u subotu.

"Očekujemo da će u paradi biti još više sudionika nego prošle godine, kada ih je bilo više od tisuću", poručili su organizatori Pridea i pozvali sve Zagrepčane, bez obzira na spolnu orijentaciju da im se priključe u borbi za slobodu izbora i toleranciju prema različitosti.

Na zagrebačkom će Prideu biti i sudionici splitske povorke, koju su pratili nasilni izgredi. Organizatori Zagreb Pridea tvrde da u subotu ne očekuju slike slične onima koje su prošli vikend stizale iz Splita. "Ali to je više pitanje za policiju, nego za organizatore", poručio je Jurčić.

Novinari su Jurčića upitali i da komentira pojavljivanje homofobne internetske stranice, koja je pokrenuta s ciljem "popisivanja" homoseksualaca, odnosno objavljivanja njihovih fotografija. "To su predivne fotografije, lijepa ljudska lica, zato što su fotografije preuzete iz galerija sa stranica Zagreb Pridea. No, s obzirom da su fotografije preuzete i iz drugih medija, pozvao je sve fotoreportere kojima su narušena autorska prava da pokrenu tužbu.

Na pitanje da komentira reakciju Crkve na događaje u Splitu, Jurčić je izjavio da je "Crkva postala huškačka organizacija koja ne ispunjava misiju Isusa Krista".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara