Oružani sukob policije i pljačkaša na zagrebačkoj obilaznici

TIJEKOM jutra naoružani pljačkaši pokušali su opljačkati benzinsku pumpu na zagrebačkoj obilaznici kod Motela Plitvice. U isto vrijeme tamo se našla i policija, te je došlo do oružanog sukoba između pljačkaša i policije.

Prema informacijama iz zagrebačke policije do pljačke je došlo oko 11 sati. Dvojica naoružanih muškaraca s ukradenim automobilom Fiatom Unoom su se dovezla na benzinsku crpku kod motela Plitvice te su naoružani upali u Ininu crpku i započeli premetačinu kako bi se domogli novca. U taj čas na benzinsku crpku su se dovezla dvojica policajaca 6. policijske postaje s namjerom da natoče gorivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan od vozača koji je se zatekao na crpki policajcima je signalizirao da je u tijeku pljačka. Policajci su potom ušli u zatvoreni prostor Inine crpke, a kada su ih ugledali pljačkaši prema njima su ispalili nekoliko hitaca te su se s dali u bijeg.

S ukradenim novcem pljačkaši su pobjegli. Jedan je otrčao prema Savskom nasipu, a jedan se pokušao odvesti s automobilom kojim su se dovezli. Međutim, nakon nekoliko desetaka metara jedan od policajaca uspio je hitcem probušiti gumu automobila te se automobil zanio na ogradu autoputa. U tom trenutku pljačkaš se snašao zaustavivši automobil koji je prolazio pored mjesta oružane pljačke te nepoznatoga vozača prisilio da ga odveze.

Policija je u međuvremenu pronašla novac koji su razbojnici otuđili. Nepoznatu svotu je prisvojio muškarac koji se neposredno nakon pljačke našao na "pravom mjestu u pravo vrijeme". Pregledom njegova automobila ustanovljeno je da novac pripada Ininoj benzinskoj crpki, ali da on nema nikakve veze s pljačkom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara