Osam godina zatvora 16-godišnjakinji koja je snimila brutalno divljanje svoje bande

Osam godina zatvora 16-godišnjakinji koja je snimila brutalno divljanje svoje bande

DJEVOJKA koja je sa samo 14 godina sudjelovala u brutalnom ubojstvu 37-godišnjaka u Londonu, te je cijeli događaj snimila kamerom, osuđena je na zatvorsku kaznu u trajanju od osam godina, te još pet godina za sudjelovanje u uroti s ciljem nanošenja teških tjelesnih ozljeda, pri čemu će obje kazne "odraditi" istovremeno, javlja ugledni britanski list The Independent.

Skupina od četvero nasilnih maloljetnika su 30. listopada 2004. godine izveli čak pet teških fizičkih napada na slučajno odabrane osobe, od kojih je jedan završio smrću 37-godišnjeg voditelja lokala Davida Morleya.

Chelsea OMahoney, koja je u to vrijeme imala samo 14 godina, snimila je napad na Morleya, te mu i sama zadala nekoliko snažnih udaraca nogom u glavu. Ostala trojica napadača, Reece Sargeant (21), Darren Case (18) i David Blenman (17) osuđena su na 12 godina zatvora zbog ubojstva i dodatnih šest godina za sudjelovanje u uroti s ciljem nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Sud im je kazao kako će morati odslužiti najmanje dvije trećine kazne.

Skupina maloljetnih nasilnika te je kobne noći u samo sat vremena izvela čak napada, pri čemo je teško ozlijeđeno osam osoba. Svi napadi dogodili su se u samom središtu Londona u blizini kazališnog kompleksa South Bank.

Poroti je na suđenju prikazana CCTV snimka posljednjeg napada te večeri, u kojem je maloljetnička banda pretukla Waynea Millera, koji je spavao na stanici Waterloo. Snimka prikazuje i Chelsea OMahoney kako drži mobitel u zraku i snima napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je pri izricaju presude ustvrdio kako je banda snimala svoje napade zbog "zabave, zadovoljstva i statusa". Independent piše kako je banda nasilnih maloljetnika djelovala po uzoru na bandu ruskih tinejdžera u Londonu opisanu u knjizi "Paklena naranča".

Odvjetnik Chelsea OMahoney kazao je kako su oba djevojčina roditelja bili ovisnici o heroinu, te kako je Chelsea pronađena kako bez ikakvog nadzora luta po Londonu kad je imala samo četiri godine.

Alastair Whiteside, koji je gledao kako divlja četveročlana banda nasmrt premlaćuje njegovog prijatelja Davida Morleya, kazao kako je pripadnicima bande "bilo žao, ali ne zbog onog što su napravili nego zato što su uhvaćeni".

David Morley umro je nakon što su mu slomljena rebra probila slezenu, dok su se maloljetnici za vrijeme napada veselo smijali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara