Osam lista za Sisačko-moslavačku skupštinu

Županijskom izbornom povjerenstvu u Sisku predano je ukupno osam lista, od čega dvije koalicijske liste i šest samostalnih lista. L

Nositelj koalicijske liste HDZ-HSLS-DC-DSU je sadašnji sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac, koji je četvrti put kandidat HDZ-a za župana.

Svoju listu predala je do sada najveća oporbena koalicijska lista "Srcem za promjene" koju čine SDP- HNS- HSS- LS- SDA - Nezavisna lista dr. Miroslava Gregurinčića iz Petrinje, čiji je nositelj Marina Lovrić, predsjednica Županijskog odbora SDP-a i oporbena kandidatkinja za novu županicu.

Sa samostalnim listama u Sisačko-moslavačkoj županiji izaći će HSP, HSU, SDSS, HPS, HB i jedina Nezavisna lista Davorka Kefurta iz Siska.

Gradskom izbornom povjerenstvu predano je 12 lista, od čega četiri koalicijske, a osam samostalnih, od kojih tri nezavisne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicijske liste predali su koalicija HDZ-HSLS-DC, čiji je nositelj sadašnji gradonačelnik Dinko Pintarić iz HDZ-a, koji je kandidat HDZ-a i koalicije za novog gradonačelnika u trećem mandatu, zatim koalicija "Sisačko proljeće (SDP- HNS- HSS- LS), čiji je nositelj sadašnji saborski zastupnik SDP-a, bivši ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, koji je koalicijski kandidat za novog sisačkog gradonačelnika.

Treću koalicijsku listu HB-HKDU nosi dosadašnja potpredsjednica sisačkog Gradskog vijeća i predsjednica sisačke organizacije HB-a Jelena Stepić, a četvrtu koalicijsku listu predala je koalicija Demokratska stranka umirovljenika (DSU)- Demokratska stranka žena (DSŽ)-ASH, čija je nositeljica dr. Davorka Mesnjak-Cerovac.

Sa samostalnim listama na izbore za sisačko Gradsko vijeće izlaze HSP, Građanska stranka Sisak (GSS), HSU, SDSS, HPS, te nezavisne liste Josipa Andučića, Davorka Kefurta i Drage Drčića.

(Hina) xzmalj ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara