osijek - 125. OBLJETNICA CRVENOG KRIŽA U HRVATSKOJ

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) danas je obilježena 125. obljetnica djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj i u Osijeku.

Podsjetivši na brojne humanitarne i edukativne aktivnosti udruge, predsjednik osječkog Gradskog društva Crvenog križa Željko Čiki kazao je kako se ove godine obilježava i 50. obljetnica organiziranog dobrovoljnog davalaštva krvi u Osijeku i 50. obljetnica rada osječke terenske ekipe Crvenog križa.

Predstojnik Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Nenad Javornik rekao je da je Crveni križ dijelio sudbinu hrvatskog naroda u različitim povijesnim razdobljima, ocijenivši da je osječko gradsko društvo "jedno od najuglednijih u zemlji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ističući kako su potencijali Crvenog križa došli do punog izražaja pri pomaganju stotinama tisuća stradalnika Domovinskog rata, potpredsjednik HCK Mato Arlović izrazio je uvjerenost da će Crveni križ i dalje promicati načelo humanosti.

Višestrukim davateljima krvi te zaslužnim pojedincima i ustanovama, koji su podupirali rad udruženja, dodijeljene su zahvalnice, priznanja i plakete Crvenoga križa.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara