OSIJEK: ekumenskom molitvom završena međunarodna konferencija "Crkva i mir"

Ekumenskim bogoslužjem i molitvom za mir u svijetu danas je na Evanđeosko teološkom fakultetu u Osijeku završena četverodnevna međunarodna konferencija "Crkva i mir" koja je okupila 120 sudionika iz 12 zemalja Amerike, Kanade i Europe.

Cilj je susreta ohrabriti crkve, vjerske zajednice, pojedince i grupe da svjedoče za mir, kazao je Bruno Bauchet, predsjednik međunarodne organizacije Church and Peace (Crkva i mir) iz Francuske.

Mir u svijetu je moguć ali treba potaknuti svakoga pojedinca da svojim osobnim doprinosom u tome pripomogne, kazao je.

"Susret se održava u Osijeku jer na ovim prostorima ima mnogo razloga da se zadrži mir i jer imamo dobru suradnji s osječkim Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava koji su uz Evanđeosko teološki fakultet i organizator skupa", rekao je Bauchet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Crkva u službi mira, angažirana u pomirenju zavađenih naroda "najbolje odgovara svom poslanju", istaknula je katolička teologinja iz Zagreba Ana Raffai.

Naglasila je da su se na susretu zbližili predstavnici različitih kršćanskih vjerskih zajednica i dogovorili način budućeg zajedničkog rada koji, kako je rekla, prije svega podrazumijeva umrežavanje ljudi u programe zajedničkog djelovanja međunarodne organizacije Crkva i mir.

Uz sudionike iz Amerike i Kanade, konferenciji su bili nazočni predstavnici crkvi i mirovnih pokreta iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Francuske, Britanije, BIH-a, SiCG i Hrvatske.

(Hina) vsik so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara