Osijek: Istražni zahtjev protiv bivšeg ravnatelja SC-a

OSJEČKO Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je danas istražnom sucu osječkoga Županijskoga suda zahtjev za provođenjem istrage protiv bivšeg ravnatelja osječkoga Studentskog centra Mirka Pakozdija, rukovoditelja Poslovne jedinice prehrana SC Željka Žiže, rukovoditelja financijsko-računovodstvenih poslova SCa Krune Galića i presjednika Samostalnog sindikata osječkoga SCa Slavka Stiplošeka.

Odvjetništvo je izvijestilo kako je istražni zahtjev podnesen zbog osnovane sumnje da su navedene osobe, zlouporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju, počinile više kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i u poslovanju, a na štetu osječkoga Studentskoga centra.

Od općinskog državnog odvjetnika Miroslava Dasovića doznaje se kako je, pored navedenog, u tijeku kriminalistička obrada i drugih poslovnih događaja, za koje postoje osnovi sumnje da predstavljaju nezakonite radnje odgovornih osoba u Studentskom centru.

Kaznenu prijavu protiv Pakozdija, zbog sumnje u zlouporabu položaja, podnio je prošle godine bivši sanacijski upravitelj osječkoga Studentskog centra Franjo Halusek.

On je Pakozdija osumnjičio da je, do početka sanacije, prikrivao gubitke SC-a te da je na teret SC-a podignuo kredit od 500.000 njemačkih maraka, a u korist tvrtke svoga brata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara