Osijek: Izabrano novo vodstvo županijskog SDP-a

NA JUČERAŠNJOJ izbornoj konvenciji osječkobaranjske Županijske organizacije SDP-a, zatvorenoj za javnost, za novog predsjednika tog ogranka izabran je Miroslav Pavlinić iz Osijeka, priopćeno je danas iz županijskog SDP-a.

Izabrana su i ostala tijela osječko-baranjskog SDP-a: Županijski odbor, predsjedništvo i Nadzorni odbor te dužnosnici u županijskim stranačkim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U radu izborne konvencije sudjelovao je i tajnik SDP-a Igor Dragovan, a konvencija je utvrdila programske ciljeve osječko-baranjskih socijaldemokrata u narednom razdoblju, stoji u priopćenju.

Predsjedništvo SDP-a u listopadu prošle godine raspustilo je tadašnji Županijski odbor, na čelu sa Željkom Malevićem, nakon niza unutarstranačkih sukoba, u kojima su prednjačili Malević i potpredsjednik stranke Mato Arlović, te za povjerenika imenovalo Milana Salajića.

Malević i Arlović u više su navrata javno iznosili potpuno različita stajališta o pitanju legalnosti tadašnje osječko-baranjske Županijske skupštine, u kojoj je SDP bio dio vladajuće koalicije s LS-om, HSS-om i Librom. Dok je Malević zastupao stajalište da Skupština, unatoč ostavkama 26 vijećnika HDZ-a, HSP-a i HSLS-a, ima zakonske uvjete za nastavak rada, Arlović je tvrdio da je Skupština ostala bez potrebnog kvoruma i da je treba raspustiti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara