Osijek: koalicija SDP-a i HSS-a predstavila program

Nositeljica koalicijske liste SDPa i HSSa za grad Osijek Biljana Borzan (SDP) izjavila je danas kako ta koalicija želi da Osijek bude uređen i siguran grad, u kojem će vladati zakon, a ne "nekakav lokalni šerif".

Na konferenciji za novinare istaknula je kako se koalicija zauzima "za grad na čvrstim temeljima, s povoljnim poduzetničkim ozračjem, za grad znanja i kulture, koji će biti ugodan za život svim građanima".

Izbor je jednostavan jer je s jedne strane opcija stara 15 godina, koja je pokazala da jako dobro zna kako osiromašiti ovo područje i nekad bogat grad, a s druge strane smo mi koji nudimo zaokret, istaknula je Borzan.

Na novinarski upit misli li pri tome na Liberalnu stranku (LS), koja upravlja gradom već 12 godina, kazala je da se privatizacija, koja je uzrokovala osiromašenje brojnih poduzeća, nije provodila po lokalnim, nego državnim propisima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidat s liste i predsjednik osječkog HSS-a Marko Josipović rekao je da će se koalicija, uz ostalo, zauzimati za projekte besplatna gradskog prijevoza subotom, stimuliranje otkupa stanova sadašnjim stanarima gradskih stanova, poticanje obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, razvoj Sveučilišta i javnost rada gradske uprave.

Osijek treba postati regionalno središte, sa zahtjevom od središnjice da se na temelju zakona na ovo područje vrati znatan dio novca, kako bi moglo samostalno voditi svoju politiku, ali u suradnji sa Zagrebom i ostalim hrvatskim regijama, ocijenio je Josipović.

(Hina) xivuc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara