Osijek: međureligijska molitva za žrtve u Aziji

U organizaciji katoličke laičke Zajednice "Mir" na Trgu sv. Trojstva u osječkoj Tvrđi večeras je održana međureligijska molitva za žrtve tsunamija u Aziji, na kojoj su sudjelovali predstavnici katoličke, pravoslavne, baptističke i adventističke crkve te Islamske zajednice u Osijeku.

Voditeljica Zajednice "Mir" Marija Krivić, istaknula je kako "Osječani dobro znaju što znači patnja i bol" te kako se "sjećaju vremena kad je svaka pomoć bila dobro došla", naglasivši kako "pomoć i utjeha treba preživjelima te molitva za sve poginule kojih je oko 160.000".

Protojerej stavrofor Ratomir Petrović, arhijerejski namjesnik i osječki paroh, poručio je: "Neka ova molitva pomogne onima koji su stradali u jednoj od najtežih nesreća suvremenog svijeta." Pozvao je vjernike da "u svojim srcima, mislima i djelima budu sa stradalima". U ime Islamske zajednice molitve je uputio ef. Enes Poljić, glavni imam osječko-baranjski, istaknuvši kako "u ponosnom Osijeku nikada nije nedostajalo solidarnosti i ljudske dobrote".

U ime Gradskog poglavarstva, pokrovitelja međureligijske molitve, skup je pozdravio Antun Ignac, istaknuvši kako je Poglavarstvo dodijelilo 50.000 kuna za pomoć stradalima u Aziji, te pozvao Osječane da se uključe u prikupljanje pomoći za stradale.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jerko Arambašić iz Udruge osječkih gospodarstvenika pozvao je neka "pomognu i oni koji imaju više od ostalih".

Okupljeni vjernici držali su upaljene svijeće, a članovi pjevačkog zbora Zajednice "Mir" pjevali su duhovne pjesme. Nakon molitvenog skupa svi su zajedno otišli u crkvu sv. Mihovila u Tvrđi gdje je misu služio osječki dekan Ivan Vidaković.

(Hina) xvsik ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara