Osijek: nastavljeno suđenje Antunu Novaliću

Na osječkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Nogometnog kluba Osijek Antunu Novaliću, optuženom da je pri ugovaranju prelaska igrača toga kluba u inozemne klubove prisvojio 64 milijuna kuna. L

Na današnjoj glavnoj raspravi kao svjedok saslušan je bivši trener NK Osijeka Stanko Mršić. Rekao je da je klub financijske obveze prema njemu uredno ispunjavane do Novalićeva odlaska u pritvor, te da je nakon odlaska iz NK Osijeka imao nepodmirenih potraživanja prema klubu, koja ni do danas nisu riješena.

Iako je bio trener u vrijeme kada su ostvareni inozemni transferi igrača Jurice Vranješa i Marka Babića, Mršić je kazao kako mu nije poznata visina transfera, niti ga je to zanimalo.

Na upit predstavnika javne optužbe je li mu netko iz kluba rekao da će mu potraživanja biti podmirena nakon što se uplati novac za Vranješa i Babića, svjedok je rekao kako su mu direktor kluba Milan Španjić i još neke osobe iz kluba kazali da će mu potraživanja podmiriti kada klub bude imao novaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svjedok nije želio odgovoriti na pitanje je li od Novalića dobivao novac na ruke, ali da je čuo kako su neki igrači, u važnijim utakmicama, od Novalića bivali dodatno novčano nagrađivani, izvan onoga što im je pripadalo po klupskom pravilniku.

Budući da financijsko-knjigovodstveno vještačenje u ovome predmetu još nije dovršeno, Sudsko je vijeće zakazalo novu glavnu raspravu za 13. i 14. rujna, kada će se, na prijedlog obrane, saslušati novi svjedoci, među kojima bivši igrači NK Osijeka Mario Piršć, Josip Balatinac, Mario Galinović te bivši trener Milan Đuričić.

Suđenje poduzetniku Antunu Novaliću počelo je 5. studenog 2003. Optužen da je kao predsjednik NK "Osijeka" od 1996. do 2001. protuzakonito ugovorio transfere nogometaša toga kluba Igora Pamića, Tončija Žilića, Petra Krpana, Jurice Vranješa i Marka Babića u inozemne klubove te da je nalozima da se novac od prijelaza igrača doznači na njegov osobni račun ostvario protupravnu imovinsku korist od 64 milijuna kuna. Novalić je izjavio da se ne osjeća krivim ni za jednu od četiriju točaka optužnice.

(Hina) xivuč yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara